Fituesit

 

 

 

 

ALBANA  KARAJ  (violonçel)

fituesja e Konkursit NMK 2007

 

 

 

 

KAMELA  HAXHOLLI  (piano)

fituese e Konkursit NMK 2009

 

 

 

 

ERLI  LILA  (piano)

fituesi i Konkursit NMK 2011

 

 

Rregullorja

                                 

  

 

Bashkia e Durresit,
Shkolla e Muzikes “ Jan Kukuzeli” dhe
organizatoret e bienalit “Netet e Muzikes Klasike- Durres “ japin Çmimin 
:

 

                            
Solisti i Ri

ne

                            
 Netet e Muzikes Klasike

  

                  
Bazat

 

1 – Ky aktivitet do te zhvillohet brenda Edicioneve te Neteve te Muzikes Klasike   ne koncertin Nata e Yjeve te Rinj.

 

2 - Ne kete edición, mund te marrin pjese instrumentiste nga Durresi qe nuk e kalojne moshen 18 vjeçare.

 

3 – Regjistrimi behet prane sekretarise se Shkolles se Muzikes “ Jan Kukuzeli “ te Durresit deri me date 1 Korrik 2007.

 

4 – Aktiviteti do te zhvillohet ne sallen “Pjeter Dungu “ te Shkolles se Muzikes- Durres .

 

5 – Instrumentistet apo kengetaret do te interpretojne dy vepra sipas deshires te çfaredo periudhe muzikore te cilat mos te jene me te gjata se rreth 15-20 min. se bashku.

 

6 – Nje zhuri e kualifikuar dhe e caktuar nga Drejtoria e Shkolles e Muzikes se Durresit si dhe nga Bashkia e qytetit, e perbere nga Profesore, Dirigjente , Experte apo Kritike muzikore, do te shpalle fituesin.

 

7 - Do te jepet Çmimi “ Solisti i Ri i Neteve te Muzikes Klasike” i shoqeruar me Dipllomen perkates si dhe e drejta per te dhene nje koncert ne Spanje , si solist, (solo, i shoqeruar ne piano apo me Orkester dhome). 
Shpenzimet e udhetimit e te qendrimit prej nje jave ne Spanje jane te
garantuara nga Grupo Instrumental Siglo XX   ( Spanje ).

Datat e udhetimit e te koncertit do te percaktohen nga drejtuesi i Grupo Instrumental Siglo XX dhe do te perfshijne harkun kohor ndermjet dy edicioneve te NMK.

 

8 - Do te jepet dhe nje Dipllome Nderi instrumetistit apo kengetarit qe do te konsiderohet i denje per karakteristikat speciale te interpretimit te tij.

 

9 – Te dy çmimet mund te deklarohen “ bosh” nese zhuria e konsideron te arsyeshme.

 

10 – Vendimi i zhurise nuk eshte i diskutueshem.

 

 

La Coruña. E marte , 29 Maj 2007.

 

 

 

 

 

                       
Grupo Instrumental Siglo XX

drejtues

Florian Vlashi

 

 

Palacio de la Opera

Glorieta de America 3

15004 La Coruña

 

www.grupoinstrumentalsxx.com